Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
50 g | Fetaost | |
1 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1 dl | Standardmjölk | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 msk | Torkad oregano | |
400 g | Pastasås Classico | |
0,75 dl | Ströbröd | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
Tzatziki | ||
0,5 st | Röd Paprika | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
2 krm | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Riven Gratängost |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och skär dem i klyftor. Lägg potatisen på en plåt och strö över salt och peppar efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och svälla någon minut. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ner nötfärs och lök i ströbrödsblandningen och krydda med oregano, salt och peppar. Smula i fetaosten och blanda om. Forma små minibiffar av färssmeten, ca 12 – 14 st och lägg på en tallrik.
Tzatziki: Skölj tomat, gurka och paprika. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär grönsakerna i små kuber. Blanda med creme fraiche i en skål och pressa i vitlök. Smaka av med en nypa salt och peppar och ställ kallt till servering.
Biffar: Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara på eftervärmen. När biffarna är klara så slår du över tomatsåsen och låter allt bli varmt.
Strö över riven ost vid servering.
Näringsvärde: Kcal: 795 Fett: 41 g Protein: 43 g Kolhydrater: 60 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pastasås Classico 400g Barilla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria