Gå vidare till huvudinnehåll
Enkel påskdessert
Malin Andersson

Enkel påskdessert

40 minEnkelt
100,35 kr
1 portion30,09 kr per portion
Lättlagad efterrätt till påsk, som enkelt kan anpassas efter smak och tycke! Vår påskiga dessert på kladdkaka räcker till cirka 12-15 bitar.

Vit kladdkaka
2 dlStrösocker
2 tskVaniljsocker
150 gSmör
1,5 dlVetemjöl
3 mskCitron
2 stÄgg
Topping
1 tskVaniljsocker
0,5 dlFärskost Naturell
2 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Vit kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 25 cm.

2

Skölj citronen, finriv/zesta skalet och pressa ur saften i en bunke.

3

Smält smöret i en kastrull. Häll ned i bunken med citronjuice och zest.

4

Tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker och ägg i bunken och blanda försiktigt så att alla ingredienser går ihop.

5

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

6

Låt kakan svalna och stansa sedan ut rundlar med t.ex ett litet glas.

7

Topping: Blanda alla ingredienserna med elvisp tills den är fluffig och fast. Spritsa eller klicka ut grädden på rundlarna. Toppa med godisägg eller liknande.

Bild:

Kerstin Eriksson