Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
400 g | Krossade Tomater | |
2 msk | Basilika - fryst | |
2 st | Zucchini | |
2 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Strösocker | |
2 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
2 st | Morötter | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Tillbehör | ||
65 g | Ruccolasallat | |
Fyllning | ||
200 g | Fetaost | |
250 g | Lasagneplattor | |
200 g | Riven Västerbottensost | |
250 g | Fryst Bladspenat |
Skala morötterna, skär dem i tunna, korta stavar. Skär zucchinin bitar (skivor + kvartar) Skala lök och vitlök, hacka. Finhacka chilin.
Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Puttra i 10 minuter. Tillsätt basilika.
Ta en ugnssäker form, bred ut ca 1/3 av såsen i botten. Fördela den tinade spenaten (krama ur vätskan) och smulad fetaost över såsen. Täck med ett lager lasagneplattor. Upprepa: ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Toppa med ett lager sås och riven ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Servera med ruccola.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria