Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Creme Fraiche Franska Örter | |
1 st | Plocksallat | |
140 g | Soltorkade Tomater | |
400 g | Frysta räkor | |
3 dl | Couscous | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Röd Paprika | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tillred couscousen efter anvisning på paketet. Gärna med lite valfri buljong för godare smak.
Skala och grovhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och tärna avokadon. Strimla de soltorkade tomaterna och skär gurkan i halvmånar. Skär salladen i breda strimlor.
Fräs vitlök och paprika 1 min i en stor panna i olivolja. Rör ner räkorna och låt dem fräsa med hastigt. Rör ner salt och hälften av crème fraichen, låt koka upp snabbt och ta av plattan från spisen. Blanda räkfräset med couscousen, avokadon, soltorkade tomaterna, salladsstrimlorna och gurkbitarna. Lägg upp hela rätten på ett stort fat och servera med resten av crème fraichen.
Näringsvärde per person: 543 kcal 34 g protein 13 g fett 65 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt