Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 msk | Glykossirap | |
600 g | Ljus Blockchoklad | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 msk | Havssalt | |
100 g | Smör | |
250 g | Mörk Blockchoklad | |
5 dl | Vispgrädde |
Hacka chokladen. Smält choklad och smör över vattenbad. Koka upp grädde och salt.
Koka socker och glykos till 105 grader. Slå i grädden och låt koka ihop ca 2 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Häll det sedan över den smälta chokladen och vispa samman.
Fodra en form med plast och häll i tryffelsmeten. Ställ i kyl och låt stå i ca 2 timmar. Skär i kuber och pudra med kakaopulver. Strö på lite salt vid serveringen.
Mörk choklad fungerar fint med salt. Det kan tyckas som en ovanlig kombination, men saltet ger chokladen ännu mer smak.
Bild:
Niklas Bernstone
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket