Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
Grönsakssalsa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
180 g | Röda Linser Förkokta | |
2 st | Kvisttomater | |
140 g | Majskorn | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Citron | |
3 st | Salladslök | |
Majspannkaka | ||
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
180 g | Röda Linser Förkokta | |
2 st | Salladslök | |
0,75 tsk | Salt | |
2,5 dl | Majsmjöl | |
140 g | Majskorn | |
1,5 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 msk | Smör | |
5 st | Ägg | |
4 dl | Mellanmjölk |
Sätt ugnen på 100 grader.
Majspannkakor: Blanda samman majsmjöl, (vetemjöl, valfritt för enklare stekning), spiskummin, gurkmeja och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, yoghurt, majskorn och avrunna linser. Mixa ihop med hjälp av en stavmixer till en slät smet.
Skölj och strimla salladslöken (strimla även salladslök till salsan) och tillsätt till pannkakssmeten. Låt stå medan du gör salsan.
Grönsakssalsa: Skölj och tärna tomat och halvera och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt resten av majsen och de avrunna linserna samt den strimlade salladslöken.
Skölj och finhacka koriander och blanda i. Tillsätt citronsaft samt olja och smaka av med salt och peppar.
Majspannkakor: Använd en mellanstor stekpanna till pannkakorna. Hetta upp smör i stekpannan och häll i lite smet. Stek pannkakan ca 2 min på varje sida. Lägg pannkakorna allt eftersom på ett fat. Håll dem varma i ugnen.
Servera majspannkakorna tillsammans med grönsakssalsan, yoghurt och lite extra finhackad koriander.
Näringsvärde: 522 kcal, 22 g protein, 14 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla