Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wrap | ||
100 g | Romansallat, 0,5 st | |
1 msk | Olivolja | |
320 g | Tortilla | |
400 g | Halloumi | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Röd Paprika | |
Hummus | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung | |
75 g | Citron, ca 0,5 st | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Spiskummin | |
380 g | Kikärtor Kokta |
Hummus: Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Mixa tillsammans med vitlök, spiskummin, citronskal- och saft från en 1/2 citron, olja och honung till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Wrap: Skölj salladsblad, skölj och strimla gurka, paprika och sockerärtor.
Skär varje halloumi i 4 stavar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllenbrun runt om. Fördela hummus, sallad, grönsaksstavar och halloumi på varje tortillabröd. Vik ihop, ät och njut.
Näringsvärde: 643 kcal, 32 g protein, 34 g fett, 47 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt