Gå vidare till huvudinnehåll
Panerad schnitzel med potatissallad
Mari Bergman

Panerad schnitzel med potatissallad

45 minEnkelt
387,10 kr
4 portioner 55,01 kr per portion
En krispigt panerad schnitzel är det lite som kan mäta sig med och som godast blir den om den serveras nystekt med en pressad citronskiva. I detta recept görs schnitzeln på fläskkotlett men även kalv, kyckling och kalkon är bra alternativ. Som tillbehör presenteras en fräsch och somrig potatissallad som lättar upp och kompletterar smakbilden perfekt.

Tillbehör
85 gCitron, (0,5 st)
Potatissallad
0,5 stGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
80 gRädisor
1 dlCreme Fraiche Naturell
3 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt
600 gPotatis Fast
150 gSockerärta Färsk
Schnitzel
1 krmSvartpeppar Malen
100 gStröbröd
1 mskSmör
2 mskOlivolja
1 stÄgg
1 dlVetemjöl
1 krmSalt
800 gFläskkotlett
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Potatissallad: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll sedan av vattnet och låt potatisen svalna.

3

Skölj och dela sockerärtorna på längden, skölj och dela rädisorna i kvartar och skölj och finhacka gräslöken.

4

Schnitzel: Skär kotletten i 1 cm tjocka skivor om du har hel benfri kotlett. Lägg en skiva i en plastpåse på en skärbräda. Banka ut den tunn med hjälp av baksidan av en tung kastrull eller använd en köttklubba om du har. Upprepa samma process med alla kotlettskivor. Salta och peppra varje kotlett på båda sidor.

5

Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd kotletterna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbrödet.

6

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på båda sidor på medelhög värme, ca 2 min på varje sida. Förvara dem i ugnen på ett ugnsfast fat tills det är dags för servering.

7

Potatissallad: Dela potatisen på mitten och blanda med grönsaker och gräslök i en skål. Tillsätt creme fraiche, olja och balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

Servera de panerade schnitzlarna tillsammans med potatissallad och citronklyftor.

Näringsvärde: 733 kcal, 54 g protein, 31 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Andreas Engvall