Gå vidare till huvudinnehåll
Mjuk pepparkaka
Hemmakock

Mjuk pepparkaka

1 tEnkelt
199,60 kr
1 portion 55,42 kr per portion
Hållbar och saftig! Fler recept: Mjuk pepparkaka - glutenfri, Mjuk pepparkaka med frosting, Pepparkakor Receptet blir ca 10 bitar.

Till formarna, två räfflade à 1 liter
30 gSötmandel Spån
25 gSmör
Kakan
4 gNejlikor
200 gStrösocker
2 stÄgg
75 gFarinsocker
250 gStandardmjölk
5 gKanel
300 gVetemjöl
100 gApelsinskal
4 gIngefära Malen
100 gSmör
17 gBikarbonat
75 gSirap Ljus
Instruktioner
1

Pensla två sockerkaksformar med ett lager mjukt smör.

2

Sätt ugnen på 180 grader.

3

Häll hyvlad mandel i formarna och snurra så att mandeln fastnar på kanterna.

4

Värm mjölk, sirap, smör, sockersorterna och kryddorna (mal kryddnejlikorna innan) till 60 grader under omrörning.

5

Vispa blandningen kall.

6

Tillsätt äggen ett och ett.

7

Sikta ner vetemjölet och bikarbonaten och rör ner det i smeten.

8

Rör till sist ner apelsinskalen.

9

Fyll formarna till hälften med smeten och strö eventuellt överbliven mandel ovanpå.

10

Sätt formarna i ugnen och ta försiktigt ut dem ur ugnen efter ca 45-50 minuters bakning. Känn efter med en sticka så att de är genombakta i mitten.

11

Låt dem stå och vila i 5 minuter för att dra sig samman. Stjälp sedan upp dem på ett galler att svalna.

Bild:

Ulf Widell