Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till formarna, två räfflade à 1 liter | ||
30 g | Sötmandel Spån | |
25 g | Smör | |
Kakan | ||
4 g | Nejlikor | |
200 g | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
75 g | Farinsocker | |
250 g | Standardmjölk | |
5 g | Kanel | |
300 g | Vetemjöl | |
100 g | Apelsinskal | |
4 g | Ingefära Malen | |
100 g | Smör | |
17 g | Bikarbonat | |
75 g | Sirap Ljus |
Pensla två sockerkaksformar med ett lager mjukt smör.
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll hyvlad mandel i formarna och snurra så att mandeln fastnar på kanterna.
Värm mjölk, sirap, smör, sockersorterna och kryddorna (mal kryddnejlikorna innan) till 60 grader under omrörning.
Vispa blandningen kall.
Tillsätt äggen ett och ett.
Sikta ner vetemjölet och bikarbonaten och rör ner det i smeten.
Rör till sist ner apelsinskalen.
Fyll formarna till hälften med smeten och strö eventuellt överbliven mandel ovanpå.
Sätt formarna i ugnen och ta försiktigt ut dem ur ugnen efter ca 45-50 minuters bakning. Känn efter med en sticka så att de är genombakta i mitten.
Låt dem stå och vila i 5 minuter för att dra sig samman. Stjälp sedan upp dem på ett galler att svalna.
Bild:
Ulf Widell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla