Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
800 g | Potatis Fast | |
250 g | Gröna Ärtor | |
Sås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
150 g | Cornichons | |
2 msk | Kapris | |
1 msk | Citron | |
Fisk | ||
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Ströbröd | |
0,75 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Rödspättafile | |
1 st | Dill - färsk | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Smör |
Tillbehör: Skala/tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
Sås: Finhacka cornichons och kapris. Blanda med crème fraiche och tillsätt citronsaft. Smaka av med en nypa salt och peppar. Ställ kallt i kylen.
Fisk: Ta fram 2 st djupa tallrikar. Vispa upp äggen i den ena tallriken och blanda ströbröd med salt, svartpeppar och sköljd finhackad dill i den andra tallriken.
Vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor.
Tillbehör: Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Skär citronen i klyftor.
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtor och en citronklyfta.
Näringsvärde: 542 kcal, 44 g protein, 17 g fett, 51 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla