Gå vidare till huvudinnehåll
Mariannetryffel
Malin Andersson

Mariannetryffel

3 tEnkelt
118,71 kr
10 portioner 7,75 kr per portion
Lättbakade tryfflar som passar utmärkt som julgodis till julbaket, lucia & advent. Tips: Det går lika bra att använda endast ljus eller mörk choklad till tryffeln samt att rulla i kakao eller finkrossad Marianne om du föredrar det framför florsocker.

0,5 dlFlorsocker
1 dlVispgrädde
150 gMariannegodis
100 gMörk chokladkaka
100 gChokladkaka Ljus
Instruktioner
1

Krossa ca 15-20 Mariannekolor i matberedare.

2

Koka upp grädde i en kastrull, ta bort från plattan och bryt ned chokladen i grädden. Rör om tills chokladen har smält och du har en fin och blank smet.

3

Häll i Mariannekrosset och blanda ihop smeten. Ställ sedan i kyl minst 3-4 timmar tills smeten blivit fast och går att rulla.

4

Rulla tryfflar i önskad storlek och pudra eller rulla i florsocker.

Bild:

Kerstin Eriksson