Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Curry | |
4 dl | Kokosmjölk | |
4 st | Vitlök Vanlig | |
4 st | Gul lök | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
600 g | Kycklingfile | |
4 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 st | Långkornigt Ris | |
1 st | Flingsalt | |
4 tsk | Chilipulver | |
4 msk | Jordnötssmör | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
6 st | Nejlikor | |
1 st | Matolja | |
1 st | Svartpeppar | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
1 tsk | Muskot Malen | |
2 st | Vanliga morötter | |
2 st | Röd Paprika |
DAGENS RECEPT 15-11-01
AFRIKANSK KYCKLINGGRYTA
En kryddfest som ändå är mild i smaken. Mycket god!
4 personer
600 g kycklingfilé 4 gula lökar 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 4 morötter 2 tsk chilipulver 4 dl kokosmjölk 4 msk koncentrerad apelsinjuice 1 grönsaksbuljongtärning 4 msk jordnötssmör med bitar 4 hårdkokta ägg salt, peppar olja att bryna i
Kryddblandning: ½ tsk koriander ½ tsk curry 1/4 tsk kardemumma 3/4 tsk ingefära 3/4 tsk kryddnejlikor, ca 6 st 1/4 tsk riven muskot
Strimla kyckling, lök och paprika. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna. Fräs kyckling, lök, paprika, morötter och kryddblandning i en kastrull tills det får fin färg. Tillsätt resterande ingredienser utom jordnötssmör och ägg. Häll i ca 8 dl vatten och koka utan lock 30 - 40 minuter. Tillsätt jordnötssmöret. Hacka de hårdkokta äggen och fördela överst. Smaka av med salt, peppar, ev litet koncentrerad apelsinjuice och jordnötssmör.
Servera med ris och bröd.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Muskotnöt Malen 35g Santa Maria