Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ost och mejeri | ||
150 g | Riven Västerbottensost | |
50 g | Smör | |
3 dl | Gräddfil | |
6 st | Ägg | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
500 g | Cheddarost | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
500 g | Mascarpone | |
375 g | Fetaost | |
Kött, fisk och skaldjur | ||
100 g | Löjrom | |
1 600 g | Färsk kycklingfilé | |
400 g | Matjessill | |
450 g | Senapssill | |
400 g | Lax Gravad | |
450 g | Skärgårdssill | |
Frukt och grönt | ||
1 st | Persilja - färsk | |
3 st | Citron - Eko | |
250 g | Salladsmix | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Purjolök | |
1 st | Vitlök | |
500 g | Sparris Färsk | |
500 g | Morötter | |
2 kg | Färskpotatis | |
1 st | Rädisor | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 st | Dill - färsk | |
500 g | Jordgubbar Färska | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 st | Lime | |
1 st | Apelsin | |
1 kg | Spetskål, (2 st) | |
1,5 kg | Vattenmelon, (1 st) | |
15 g | Krasse | |
2 st | Rödlök | |
Övrigt | ||
250 g | Filodeg | |
200 g | Hovmästarsås | |
100 g | Maränger | |
550 g | Spisbröd, (1 paket) | |
200 g | Savoiardikex | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Kryddor och smaksättare | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Florsocker | |
3,5 tsk | Flingsalt | |
2 tsk | Senap Grovkornig | |
5 tsk | Honung | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Japansk soja | |
3,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Rapsolja | |
3 tsk | Sambal Oelek |
En del av rätterna går att tillaga en dag i förväg och nedan har du lite hjälp på vägen hur du kan förbereda din midsommarbuffé på ett enkelt sätt.
Går att förbereda en dag i förväg: Potatisen och äggen till matjetallriken kan med fördel kokas en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.
Chilimajon kan tillagas en dag i förväg och förvaras i kylen.
Chimichurrin kan tillagas en dag i förväg och förvaras i kylen.
Sillunch: Gör i ordning matjetallriken enligt anvisningar på receptet.
Duka fram sill, gravad lax, hovmästarsås, matjetallrik, filodegspizza, grönsallad, ost och knäckebröd och njut av en härlig sillunch.
Grillmiddag: Tänd grillen.
Duka fram hela grillmiddagen och njut av alla goda smaker.
Efterrätt: Ta fram mascarponekrämen och gör klart resten av efterrätten enligt anvisning på receptet. Lägg upp i vackra glas och servera.
Mathem önskar er en riktigt god och trevlig midsommar :)
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
2 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
3 Gravad Laxfilé Skivad ASC Korshags
2 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
3 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
2 Vattenmelon Hel Liten Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt