Gå vidare till huvudinnehåll
Mathems midsommarbuffé för 8 personer
Mari Bergman

Mathems midsommarbuffé för 8 personer

2 tMedel
2 853,40 kr
8 portioner 242,14 kr per portion
Midsommarbuffé som innehåller sillunch och grillmiddag för 8 personer. Du kan enkelt välja till produkter, ta bort produkter eller byta ut efter egna önskemål. Till sillunch hittar du 2 sorters sill, gravad lax med citron och dill, matjetallrik med färskpotatis, hackat ägg, äpple och gräslök, grönsallad samt filodegspizza. Grillmiddagen består av marinerad kyckling med grillad spetskålssallad, dillrostad färskpotatis, primörsallad med sparris och rädisor, melon och fetaostsallad samt två goda dippsåser.

Ost och mejeri
150 gRiven Västerbottensost
50 gSmör
3 dlGräddfil
6 stÄgg
2,5 dlVispgrädde
500 gCheddarost
0,5 dlYoghurt för Matlagning
2 dlCreme Fraiche Naturell
500 gMascarpone
375 gFetaost
Kött, fisk och skaldjur
100 gLöjrom
1 600 gFärsk kycklingfilé
400 gMatjessill
450 gSenapssill
400 gLax Gravad
450 gSkärgårdssill
Frukt och grönt
1 stPersilja - färsk
3 stCitron - Eko
250 gSalladsmix
1 stGräslök - färsk
1 stPurjolök
1 stVitlök
500 gSparris Färsk
500 gMorötter
2 kgFärskpotatis
1 stRädisor
1 stÄpple Golden Delicius
1 stMynta - färsk
1 stDill - färsk
500 gJordgubbar Färska
150 gSugarsnaps
2 stLime
1 stApelsin
1 kgSpetskål, (2 st)
1,5 kgVattenmelon, (1 st)
15 gKrasse
2 stRödlök
Övrigt
250 gFilodeg
200 gHovmästarsås
100 gMaränger
550 gSpisbröd, (1 paket)
200 gSavoiardikex
1 stBakplåtspapper
Kryddor och smaksättare
1 mskVit balsamvinäger
1 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar
2 mskFlorsocker
3,5 tskFlingsalt
2 tskSenap Grovkornig
5 tskHonung
2 tskVaniljsocker
1,5 tskVitvinsvinäger
2 mskJapansk soja
3,5 dlOlivolja
1 tskChiliflakes
1 krmSalt
2 dlRapsolja
3 tskSambal Oelek
Instruktioner
1

En del av rätterna går att tillaga en dag i förväg och nedan har du lite hjälp på vägen hur du kan förbereda din midsommarbuffé på ett enkelt sätt.

2

Går att förbereda en dag i förväg: Potatisen och äggen till matjetallriken kan med fördel kokas en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.

3

Chilimajon kan tillagas en dag i förväg och förvaras i kylen.

4

Chimichurrin kan tillagas en dag i förväg och förvaras i kylen.

5
  1. Mascarponekrämen till jordgubbsdesserten kan vispas ihop en dag i förväg och förvaras i kylen.
6

Sillunch: Gör i ordning matjetallriken enligt anvisningar på receptet.

7
  1. Lägg upp den gravade laxen och dekorera med citronklyftor och dill.
8
  1. Tillaga filodegspizzan enligt anvisning på receptet.
9

Duka fram sill, gravad lax, hovmästarsås, matjetallrik, filodegspizza, grönsallad, ost och knäckebröd och njut av en härlig sillunch.

10

Grillmiddag: Tänd grillen.

  1. Tillaga den dillrostade färskpotatisen enligt anvisningar på receptet.
11
  1. Tillaga primörsalladen enligt anvisningar på receptet.
12
  1. Tillaga melon- och fetaostsalladen enligt anvisning på receptet.
13
  1. Grilla spetskålen och tillred enligt anvisningar på receptet.
14
  1. Grilla kycklingen enligt anvisningar på receptet.
15
  1. Ta fram chilimajon och chimichurrin 15 min innan servering.
16

Duka fram hela grillmiddagen och njut av alla goda smaker.

17

Efterrätt: Ta fram mascarponekrämen och gör klart resten av efterrätten enligt anvisning på receptet. Lägg upp i vackra glas och servera.

18

Mathem önskar er en riktigt god och trevlig midsommar :)

Bild:

Nurlan Emir