Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Ägg | |
150 g | Vanliga morötter | |
400 ml | Tikka Mild Sås | |
150 g | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Lammfärs | |
3 dl | Jasminris | |
3 msk | Mango Chutney |
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, mango chutney i en bunke och krydda efter behag. Arbeta färsen tills den blir smidig, om den är för fast så späd med lite vatten. Forma fina köttbullar och stek dem i lite smör. Tvätta och strimla rotfrukterna grovt. Bryn dem några minuter i en kastrull, tillsätt cookingsåsen och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills rotfrukterna känns färdiga. Lägg i köttbullarna och låt allt sjuda ytterligare någon minut. Servera tillsammans med ris.
Bild:
Gunnar Nydrén
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt