Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatröra | ||
75 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 msk | Vatten | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Paprika | |
0,25 st | Dill - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
10 g | Ruccolasallat | |
80 g | Cashewnötter Naturella | |
0,5 klyfta | Vitlök Färsk | |
Zucchini | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Olivolja | |
Dekoration | ||
20 g | Ruccolasallat |
Värm ugnen till 180 grader.
Zucchini: Hyvla långa tunna skivor av zucchinin med hjälp av en mandolin så att du får 16 skivor.
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över salt och pensla med olja. Sätt in i ugnen i ca 10 min så att zucchinin får lite färg i kanterna.
Tomatröra: Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till en röra. Tillsätt 1 msk av oljan från tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ca 1 msk tomatröra på varje zucchini och rulla ihop. Lägg upp på ett fat och dekorera med lite ruccolablad. Servera som en del på julbordet.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria