Gå vidare till huvudinnehåll
Klassisk fransk potatissallad
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Klassisk fransk potatissallad

40 minEnkelt
226,05 kr
8 portioner 11,48 kr per portion
Vad passar bättre än en härlig potatissallad till utflykten eller buffébordet? Lättlagad, matig, passar till både grillat, stekt och kallskuret och kan varieras i oändlighet. Vi har valt franska smaker där en läcker Dijondressing är kronan på verket.

1,5 mskKapris
2 stRödlök
0,75 stGräslök - färsk
3 mskOlivolja
0,5 tskSalt
2 tskDijonsenap
0,5 stPersilja - färsk
1 kgPotatis Fast
1 krmStrösocker
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
65 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Potatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gräslök och persilja.

3

Blanda lök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål och tillsätt olivolja, vit balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar och socker och blanda väl.

4

Skiva den kokta potatisen och blanda ner i skålen. Låt stå och dra i 30 min. Tillsätt spenat strax innan servering.

Bild:

Nurlan Emir