Gå vidare till huvudinnehåll
Spring fish taco med syrliga rädisor
Mari Bergman

Spring fish taco med syrliga rädisor

30 minEnkelt
426,40 kr
4 portioner 49,90 kr per portion
Låt oss introducera "spring fish taco"! En härlig rätt som andas vår med fräscha smaker och vackra färger. Vår fisktaco är en fröjd både för ögat och smaklökarna.

Tillbehör
0,5 stKrispsallat
320 gTortilla Wrap
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlJordnötter Rostade/Saltade
Fisk
1 mskOlivolja
600 gKoljafile
2 dlStröbröd
2 mskCurrypasta
1 tskSalt
Syrliga rädisor
1 mskRapsolja
1 tskChilipeppar Färsk
0,5 stGurka
65 gSalladslök
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskFärsk ingefära
1 stLime
65 gRädisor
1 krmSalt
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Fisk: Skär fisken i kuber och salta runt om. Lägg fisken i en form och vänd runt i olivolja och currypasta så att fisken täcks ordentligt. Låt fisken marinera medan du gör i ordning rädisorna.

2

Syrliga rädisor: Skölj rädisor, gurka, salladslök och koriander. Skiva rädisor och gurka tunt, strimla salladslöken och finhacka koriandern. Blanda i en skål med oljan och tillsätt rivet limeskal- och saft. Skala och riv ingefära och skölj och finhacka chilipeppar och tillsätt till grönsakerna. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Tillbehör: Skölj salladen och riv loss blad. Lägg upp alla tillbehör i skålar.

4

Fisk: Strö ströbröd över fisken och vänd runt försiktigt. Värm olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på medelhög värme tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

Fyll tortillabröden med sallad, syrliga rädisor och panerad fisk. Toppa med lite creme fraiche och jordnötter. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 821 kcal, 44 g protein, 39 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell