Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Sesamfrö | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Japansk soja | |
300 g | Sjögräsnudlar | |
1 msk | Ketjap | |
2 msk | Sweet Chili | |
150 g | Sugarsnaps | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
125 g | Minimajs | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Purjolök | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
200 g | Morötter |
Wok: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen och skala och riv vitlök och ingefära. Skala och slanta morötterna och skölj och strimla purjolöken. Skölj sugarsnaps och minimajs.
Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja, sweet chilisås och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och sesamfrön och lägg upp på ett fat. Strö över hackad koriander och dekorera med limeklyftor.
Näringsvärde: 718 kcal, 41 g protein, 18 g fett, 90 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt