Gå vidare till huvudinnehåll
Saffransrisotto med pumpa och shiitake
Mia Troberg

Saffransrisotto med pumpa och shiitake

30 minEnkelt
288,75 kr
4 portioner52,84 kr per portion
Vegetarisk smakrik risotto med härlig färg av saffran.

1 stGul lök
1,5 dlParmesanost
100 gShiitake-svamp
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSalt Fint
2 dlMatlagningsvin Vitt
2,5 dlRisotto
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlButternutpumpa
5,5 dlGrönsaksbuljong
0,5 gSaffran
2,5 mskSmör
Instruktioner
1

Koka upp buljongen och vinet.

2

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i hälften av smöret i en tjockbottnad kastrull.

3

Rör i riset och saffran och häll på lite av den varma vinbuljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min.

4

Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När det är cirka 5 minuter kvar av koktiden tillsätter du pumpabitarna och lite salt och peppar. Risotton ska dra i sig vätskan och bli krämig, inte som en gröt och inte för lös så ta lite i taget och se när den börjar bli lagom i konsistensen.

5

Skiva och stek svampen i lite smör.

6

När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner en klick smör, stekt svamp och riven parmesanost och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Bild:

Susanna Livijn Wexell