Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
2 msk | Vatten | |
Tacofärs | ||
1 st | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
Kryddmix | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Strösocker | |
1,5 tsk | Torkad oregano | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
Topping | ||
150 g | Riven Gratängost | |
200 g | Kvisttomater | |
2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Vinäger | |
1 st | Gul Paprika | |
0,5 st | Gurka |
Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den helt genomstekt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.
Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.
Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.
Näringsvärde: 679 KCAL 26 G PROTEIN 37 G FETT 51 G KOLHYDRATER
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria