Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
200 g | Torskfilé | |
1 msk | Smör | |
1,5 msk | Hummerfond Buljong | |
100 g | Räkor med skal | |
1 st | Morötter | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 st | Purjolök | |
1 dl | Vatten | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt |
Skala räkorna och ställ kallt. Strimla fänkål och purjolök fint. Skala och skär moroten i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs detta i smör och saffran i några minuter.
Tillsätt vitt vin, fond och vatten och låt koka upp. Rör ned crème fraiche.
Skär fisken i 3x3 cm stora bitar och låt sjuda under lock tills de är nästan klara. Lägg på tomaterna och räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Garnera gärna med dill.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla