Gå vidare till huvudinnehåll
Lyxig fiskgryta med saffran och räkor
Kokbok

Lyxig fiskgryta med saffran och räkor

40 minEnkelt
356,15 kr
2 portioner 55,66 kr per portion
Klassisk fiskgryta där en skvätt vin och saffran ger en härlig guldkant. På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp motsvarande en handflata fisk och tre knytnävar grönsaker från grytan. Handfast: Lägg upp motsvarande en handflata fisk och två knytnävar grönsaker från grytan. Servera med en knytnäve fullkornsris eller en knytnäve fullkornsbröd. Receptet kommer från Itrims kokbok – Lätta recept med Handflatemetoden.

1 klyftaVitlök
1 dlMatlagningsvin Vitt
200 gTorskfilé
1 mskSmör
1,5 mskHummerfond Buljong
100 gRäkor med skal
1 stMorötter
0,5 gSaffran
0,5 stPurjolök
1 dlVatten
1 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
Instruktioner
1

Skala räkorna och ställ kallt. Strimla fänkål och purjolök fint. Skala och skär moroten i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs detta i smör och saffran i några minuter.

2

Tillsätt vitt vin, fond och vatten och låt koka upp. Rör ned crème fraiche.

3

Skär fisken i 3x3 cm stora bitar och låt sjuda under lock tills de är nästan klara. Lägg på tomaterna och räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Garnera gärna med dill.