Gå vidare till huvudinnehåll
Vilda biffar

Vilda biffar

30 minEnkelt
144,75 kr
4 portioner12,61 kr per portion
Emma & Anette. De här biffarna görs på älg. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Biffar
2 stÄgg
1 dlVispgrädde
140 gGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
3 mskStröbröd
500 gÄlgfärs
3 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
1 mskWhiskey
0,5 tskFlingsalt
20 gSmör
Sås
1 mskWhiskeysås
2 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
1 dlVatten
2 dlVispgrädde
0,5 mskKinesisk soja
2 mskMessmör
Instruktioner
1

Börja med färsen. Dela äggen och separera gulorna från vitorna. Blanda äggulor med allt utom köttet i en bunke. Rör om ordentligt och låt det stå och svälla till sig ett tag innan du lägger i färsen. Blanda om och platta till ett gäng biffar.

Sätt ugnen på 100°C. Låt smöret fräsa i en panna och stek biffarna. Låt dem få en fin yta innan du stoppar in dem i ugnen så att stekpannan fixar ytan och ugnen gör resten.

Fortsätt med såsen. Häll i vatten i pannan som du stekt biffarna i. Koka upp och vispa runt. Låt det koka bra! Tillsätt resten av såsingredienserna, smaka av, och låt allt puttra sig simmigt och mumsigt.

Lägg till sist ner biffarna i såsen en liten stund, och låt allt bli ännu godare tillsammans.