Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklinggryta | ||
1 st | Rödlök | |
1 l | Vatten | |
1 msk | Smör | |
900 g | Kycklingfile | |
3 tsk | Ketjap | |
300 g | Morötter | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
2 msk | Hönsbuljong | |
50 g | Färsk ingefära | |
Servering och garnering | ||
1 msk | Gräslök - färsk | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
1 dl | Salladsmix |
Finhacka löken.
Skala och skär morötterna i stavar.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Hetta upp smör i en gryta.
Fräs lök och kyckling i smöret.
Häll på vattnet och grädden.
Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
Servera grytan med ris och eventuellt bröd.
Garnera med hackad gräslök.
Bild:
Ann Lindberg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1