Gå vidare till huvudinnehåll
Mattias beandillas
Mattias Kristiansson

Mattias beandillas

30 minEnkelt
210,05 kr
4 portioner34,57 kr per portion
Mattias Kristiansson bjuder på en vardagslyxig veganvariant på quesadilla som går snabbt att svänga ihop och smakar gudomligt. En mjölkfri variant till tacokvällen!

Tillbehör
1 stLime
2 stAvokado
Beandillas
2 tskRapsolja
8 stTortilla Wrap
760 gSvarta Bönor
1 stRödlök
1 tskSalt Fint
2 stPaprika
2 klyftaVitlök
2 mskOlivolja
280 gMajskorn
2 krmSvartpeppar Malen
760 gVita Bönor Stora
1 mskChipotlepasta
Instruktioner
1

Beandillas: Häll av spadet från de vita bönorna och skölj noga. Låt dem rinna av i en sil och häll sedan ner dem i en matberedare. Tillsätt olivolja och chipotlepasta. Skala och riv ned vitlök. Mixa till en slät puré. Du kan även mosa ihop allt med en gaffel. Skrapa ner purén i en bunke.

2

Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem noga. Finhacka rödlök och skölj och hacka paprika. Häll av vattnet från majsen. Vänd ner svarta bönor, rödlök, paprika och majs i bönröran. Krydda med salt och peppar efter smak.

3

Lägg ut 4 tortillabröd på en skärbräda och fördela bönröran över dem i ett jämnt lager. Lägg på resterande tortillabröd och pressa ihop.

4

Stek beandillasen gyllenbruna på båda sidorna i rapsolja. Vänd dem med en stekspade. Om det känns svårt kan du lägga en tallrik över stekpannan och vända över beandillasen på tallriken. Låt den sedan glida ner i stekpannan igen. Skär beandillasen i trekanter.

5

Tillbehör: Dela avokadorna, kärna ur och skär i små kuber. Skär limen i klyftor.

Servera beandillas med tärnad avokado och pressa över limesaft.

Näringsvärde: 778 kcal, 28 g protein, 28 g fett, 93 g kolhydrater

Bild:

Linus Hallgren