Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Lime | |
2 st | Avokado | |
Beandillas | ||
2 tsk | Rapsolja | |
8 st | Tortilla Wrap | |
760 g | Svarta Bönor | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Salt | |
2 st | Paprika | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 msk | Olivolja | |
280 g | Majskorn | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
760 g | Vita Bönor Stora | |
1 msk | Chipotlepasta |
Beandillas: Häll av spadet från de vita bönorna och skölj noga. Låt dem rinna av i en sil och häll sedan ner dem i en matberedare. Tillsätt olivolja och chipotlepasta. Skala och riv ned vitlök. Mixa till en slät puré. Du kan även mosa ihop allt med en gaffel. Skrapa ner purén i en bunke.
Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem noga. Finhacka rödlök och skölj och hacka paprika. Häll av vattnet från majsen. Vänd ner svarta bönor, rödlök, paprika och majs i bönröran. Krydda med salt och peppar efter smak.
Lägg ut 4 tortillabröd på en skärbräda och fördela bönröran över dem i ett jämnt lager. Lägg på resterande tortillabröd och pressa ihop.
Stek beandillasen gyllenbruna på båda sidorna i rapsolja. Vänd dem med en stekspade. Om det känns svårt kan du lägga en tallrik över stekpannan och vända över beandillasen på tallriken. Låt den sedan glida ner i stekpannan igen. Skär beandillasen i trekanter.
Tillbehör: Dela avokadorna, kärna ur och skär i små kuber. Skär limen i klyftor.
Servera beandillas med tärnad avokado och pressa över limesaft.
Näringsvärde: 778 kcal, 28 g protein, 28 g fett, 93 g kolhydrater
Bild:
Linus Hallgren
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria