Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Morotsbiffar | ||
1 st | Gul lök | |
1 st | Ägg | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,25 tsk | Chilipulver | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Bakplåtspapper | |
2 tsk | Bakpulver | |
300 g | Morötter | |
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Majsstärkelse | |
0,25 tsk | Curry | |
Hirssallad | ||
50 g | Valnötter | |
2 st | Kvisttomater | |
2 st | Schalottenlök | |
2,5 dl | Hirs | |
2 st | Avokado | |
70 g | Färsk bladspenat | |
Dressing | ||
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 200 grader.
Hirssallad: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil.
Morotsbiffar: Skölj kikärtorna i ett durkslag eller sil, låt rinna av. Skala och grovriv morötterna. Skala lök och dela i mindre bitar och skölj persilja.
Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma smeten till ca 12 små biffar med vattensköljda händer och lägg på plåten. Sätt in i ugnen och stek biffarna gyllenbruna, ca 20-25 min.
Hirssallad: Skala och finhacka schalottenlök. Skölj spenat och låt rinna av på hushållspapper. Skölj och tärna tomaterna. Dela och kärna ur avokadon och skär i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en salladsskål och blanda med den kokta kalla hirsen.
Dressing: Skölj persiljan. Blanda persilja, olja, vinäger, honung, salt och peppar med hjälp av stavmixer eller i matberedare. Häll dressingen över hirssalladen och blanda om väl. Hacka nötterna och strö över salladen.
Servera de marockanska morotsbiffarna med hirssalladen.
Näringsvärde per portion: 696 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 66 g kolhydrater
Var försiktig med att koka hirsen för länge, då den lätt blir väldigt kladdig.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel