Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 dl | Ströbröd | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| Köp hem | ||
| 340 g | Basmatiris, (4 dl) | |
| 250 g | Edamamebönor | |
| 500 g | Laxfilé fryst | |
| 1 st | Lime | |
| 2 dl | Sweet Chili | |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxfilén i kuber. Skala och riv vitlök. Mixa samman lax, riven vitlök, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, saften från 0.5 lime och 0.5 dl sweet chilisås till en laxfärs.
Forma bollar av färsen och vänd i ströbröd.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbollarna runt om på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.
Sjud sojabönorna i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp sojabönorna i en skål.
Skär den andra limehalvan i klyftor.
Servera laxbollarna med ris, sojabönor, limeklyftor och sweet chilisås vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir

79,80 kr /kg

179,90 kr /kg

42,02 kr /kg

49,90 kr /l

34,50 kr

217,27 kr /kg

54,88 kr /kg

29,17 kr /kg

41,06 kr /l

39,98 kr /kg