Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Blomkål Färsk | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Gurka | |
500 g | Laxfilé | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
Dressing | ||
2 tsk | Ättika | |
2 tsk | Sesamolja | |
4 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Sesamfrö | |
4 msk | Sirap Ljus | |
0,5 st | Chilipeppar Röd |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande.
Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan.
Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över.
Servera med nykokt ris.
Näringsvärde: Kcal: 615 Fett: 23 g Protein: 34 g Kolhydrater: 68 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria