Gå vidare till huvudinnehåll
Marinerade kycklingben med medelhavsgrönsaker
Mari Bergman

Marinerade kycklingben med medelhavsgrönsaker

1 tEnkelt
297,95 kr
4 portioner 41,06 kr per portion
Ett tips är att lägga in kycklingen i marinaden kvällen innan och förvara i kylen så blir den lite extra god.

Tillbehör
150 gSugarsnaps
Grönsaker
100 gFetaost
400 gVanliga morötter
1 stZucchini
1 stRödlök
1 tskTimjan - torkad
3 mskOlivolja
1 krmSalt
1 stRöd Paprika
4 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
200 gPotatis Fast
125 gKörsbärstomater
Kyckling
1 krmRåsocker Strö
2 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tskCurry
0,5 stCitron
0,5 tskIngefära Malen
1 tskSalt
1 kgKycklingben
1 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen.

2

Kyckling: Blanda ihop creme fraiche med 1 tsk citronsaft, curry, ingefära, spiskummin, råsocker, salt och peppar i en stor bunke. Lägg kycklingen i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen så länge som möjligt, gärna över natten om du har tid annars går det lika bra att lägga kycklingen i en ugnsform på en gång.

3

Grönsaker: Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Skölj och skär grönsakerna i bitar och skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Lägg alltsammans på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt med händerna.

4

Sätt in kyckling och grönsaker i ugnen ca 45 minuter. Har du inte varmluftsugn så byt plats på kyckling och grönsaker efter halva tiden.

5

När det återstår ca 5 min av tiden så lägg över kycklingbenen på grönsaksplåten och smula över fetaost. Sätt in i ugnen igen i 5 minuter så att fetaosten smälter lite.

6

Tillbehör: Värm sugarsnaps i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål. Servera den marinerade kycklingen med grönsaker tillsammans med sugarsnaps.

Näringsvärde: Kcal: 585 Fett: 36 g Protein: 46 g Kolhydrater: 20 g

Bild:

Andreas Engvall