Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
150 g | Sugarsnaps | |
Grönsaker | ||
100 g | Fetaost | |
400 g | Vanliga morötter | |
1 st | Zucchini | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Potatis Fast | |
125 g | Körsbärstomater | |
Kyckling | ||
1 krm | Råsocker Strö | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Curry | |
0,5 st | Citron | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
1 tsk | Salt | |
1 kg | Kycklingben | |
1 tsk | Spiskummin |
Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen.
Kyckling: Blanda ihop creme fraiche med 1 tsk citronsaft, curry, ingefära, spiskummin, råsocker, salt och peppar i en stor bunke. Lägg kycklingen i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen så länge som möjligt, gärna över natten om du har tid annars går det lika bra att lägga kycklingen i en ugnsform på en gång.
Grönsaker: Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Skölj och skär grönsakerna i bitar och skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Lägg alltsammans på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt med händerna.
Sätt in kyckling och grönsaker i ugnen ca 45 minuter. Har du inte varmluftsugn så byt plats på kyckling och grönsaker efter halva tiden.
När det återstår ca 5 min av tiden så lägg över kycklingbenen på grönsaksplåten och smula över fetaost. Sätt in i ugnen igen i 5 minuter så att fetaosten smälter lite.
Tillbehör: Värm sugarsnaps i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål. Servera den marinerade kycklingen med grönsaker tillsammans med sugarsnaps.
Näringsvärde: Kcal: 585 Fett: 36 g Protein: 46 g Kolhydrater: 20 g
Bild:
Andreas Engvall
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria