Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Remouladsås | ||
1 tsk | Curry | |
1 dl | Pickles | |
2 dl | Majonnäs | |
Frityrsmet | ||
2 tsk | Bakpulver | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Mineralvatten | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 tsk | Majsstärkelse | |
0,5 st | Citron | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 kg | Övrig fisk | |
4 st | Bakpotatis | |
1 l | Frityrolja | |
Ärtröra | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt |
Börja med remouladsåsen, hacka pickles fint och blanda samman med majonnäsen och curry. Ställ åt sidan.
Tina ärtorna, mixa med vitlöksklyftorna och olivoljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Ta en bunke och blanda samman vetemjöl, maizena och bakpulver till frityrsmeten. Rör försiktigt ner mineralvattnet och citronen så att det blir en slät smet. Salta och peppra och låt smeten svälla i 20 minuter. Hacka det fina på dillen och tillsätt försiktigt i smeten.
Dags för pommes! Men vi tänkte att du själv får avgöra hur du vill göra din pommes. Köpa färdiga eller göra fina stavar och fritera?
Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik och vänd fiskfiléerna i mjölet innan de doppas i frityrsmeten. Lägg ner fisken försiktigt i oljan (max två filéer i taget) och låt fritera till den fått en gyllenbrun färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria