Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Bikarbonat | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
250 g | Mörk Blockchoklad | |
2,5 dl | Brunt Farinsocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
225 g | Smör |
Sätt ugnen på 250°.
Arbeta ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda ihop smeten.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
Klicka ut jämnstora bollar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för nära varandra eftersom de flyter ut i ugnen. Lägg ca 9-12 kakor på varje plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 min.
Låt kakorna svalna och servera!
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla