Gå vidare till huvudinnehåll
Chocolate chip cookies
Najla Gergi

Chocolate chip cookies

30 minEnkelt
104,45 kr
1 portion 61,74 kr per portion
Lättbakade kakor som går utmärkt att frysa in. Du kan även frysa in degen - om du får besök tar du bara fram degen, skivar upp den och gräddar kakorna så har nu nygräddade kakor att bjuda på!

1,5 dlStrösocker
2 stÄgg
0,5 tskSalt
1 tskBikarbonat
1 tskVaniljsocker
250 gMörk Blockchoklad
2,5 dlBrunt Farinsocker
4 dlVetemjöl
225 gSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250°.

2

Arbeta ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.

3

Tillsätt ett ägg i taget och blanda ihop smeten.

4

Blanda ihop mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke.

5

Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

6

Hacka chokladen och blanda ner i smeten.

7

Klicka ut jämnstora bollar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för nära varandra eftersom de flyter ut i ugnen. Lägg ca 9-12 kakor på varje plåt.

8

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 min.

9

Låt kakorna svalna och servera!

Bild:

Sanna Livijn Wexell