Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetariska texmexjärpar i wrap med picklad rödlök och chilidressing
Mari Bergman

Vegetariska texmexjärpar i wrap med picklad rödlök och chilidressing

45 minEnkelt
256,05 kr
4 portioner 43,04 kr per portion
Den picklade rödlöken kan med fördel göras en dag i förväg. Tips! Tina gärna sojafärsen i kylen över natten.

Picklad rödlök
0,5 dlStrösocker
2 stRödlök
3 dlVatten
2 krmSalt
1 dlÄttika
Tillbehör
1 stRomansallat
320 gTortilla
0,5 stGurka
Vegetariska texmexjärpar
1 mskGrönsaksbuljong
850 gSojafärs
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
40 gTaco Kryddmix Original
Chilidressing
1 dlCreme Fraiche
0,5 tskHonung Flytande
1 mskChilisås
1 krmSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Sjud upp vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Häll lagen över löken. Plasta och låt löken stå och dra till servering.

3

Vegetariska texmexjärpar: Blanda den tinade färsen med riven vitlök, tacokrydda och grönsaksbuljong.

4

Forma 8 järpar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna runt om så att de får fin färg. Lägg över järparna på ett ugnsfast fat och stek klart i ugnen i ca 15 min.

5

Chilidressing: Blanda creme fraiche med chilisås och honung. Smaka av med lite salt.

6

Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått.

7

Montering: Värm tortillabröden om du vill ha de lite varma. Fyll varje tortillabröd med sallad, gurka, en järp och picklad rödlök. Ringla över lite chilidressing. Vik ihop och ät meddetsamma.

Näringsvärde: 829 kcal, 47 g protein, 32 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir