Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Korianderdipp | ||
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Avokado | |
1 st | Lime | |
125 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
Tortilla | ||
380 g | Kidneybönor | |
550 g | Kyckling Tärnad | |
320 g | Tortilla | |
75 g | Riven Ost | |
0,5 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Spiskummin | |
1 msk | Paprikakrydda | |
115 g | Tacosås | |
Tillbehör | ||
115 g | Tacosås | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Huvudsallat | |
0,5 st | Gurka |
Värm ugnen till 200 grader.
Tortilla: Tärna kycklingen och fräs den i olja så att den får fin färg runt om. Skala och riv vitlök. Tillsätt vitlök, spiskummin, paprikapulver och salt till kycklingen. Stek ytterligare i 1 min.
Tillsätt avrunna bönor, tacosås och vatten till kycklingen och låt puttra på svag värme i 5 min. Tillsätt riven ost och blanda om.
Ta fram en ugnsform och smörj med olja.
Fördela kycklingblandningen på 8 tortillabröd. Rulla ihop och lägg tortillabröden med skarven nedåt i formen. Strö över resten av den rivna osten och gratinera i ugn i ca 15 min.
Korianderdipp: Mixa samman tinade ärtor, avokadokött, olivolja, rivet limeskal, limesaft, salt, chiliflakes, honung och koriander i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät dipp.
Tillbehör: Strimla salladen och tärna gurkan smått.
Lägg upp strimlad sallad och gurka på tallrikar och lägg gratinerade tortilla över. Ringla över tacosås och yoghurt och servera korianderdippen vid sidan av.
Näringsvärde: 839 kcal, 58 g protein, 36 g fett, 63 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Tärnad Kycklingbröstfilé Minutbitar ca 550g Kronfågel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria