Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Soltorkade Tomater | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
2 krm | Örtsalt | |
2 st | Ägg | |
3 krm | Flingsalt | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
4 dl | Quinoa | |
0,5 st | Rödlök | |
2 msk | Ströbröd | |
2 krm | Vitpeppar | |
150 g | Fetaost | |
400 g | Blandfärs | |
1 dl | Mellanmjölk | |
200 g | Haricot Verts |
Värm ugnen till 175 grader.
Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
Mät upp mjölk och ströbröd i en bunke, bland och låt det stå och svälla. Skala och hacka rödlöken samt det soltorkade tomaterna.
Skala vitlök och pressa ner i bunken med mjölk och ströbröd, häll även ner köttfärsen. Rör om ordentligt och ha sedan i rödlök, soltorkade tomater och ägg. Blanda om ordentligt och ha till sist ner fetaosten och basilikan.
Smörj en ugnsfast form och forma färsen till en limpa direkt i formen. Grädda i ugn ca 40 minuter.
Blanda yoghurten med örtsalt och låt står tills serveringen.
Koka bönorna i ca 5 minuter.
Ta ut limpan ur ugnen och låt stå en stund. Skiva upp och servera tillsammans med quinoa, yoghurtsås och haricots verts.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Turkisk Yoghurt 10% 5dl Garant
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria