Hoppa till huvudinnehåll
Halloumitacos med tomatsalsa och guacamole
Mari Bergman

Halloumitacos med tomatsalsa och guacamole

30 minEnkelt
240,45 kr
4 portioner32,19 kr per portion
Det här receptet på halloumitacos med tomatsalsa och guacamole är fantastiskt gott och kommer uppskattas av hela familjen. Tips, värm bröden en stund i ugnen på 100 grader om du vill ha dem lite varma.

Tillbehör
0,5 stIsbergssallat
280 gMajskorn
320 gTortilla Wrap
0,5 stGurka
Halloumi
0,5 tskTorkad oregano
2 mskOlivolja
0,5 tskSpiskummin
400 gHalloumi
0,5 tskPaprikakrydda
Guacamole
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
0,5 stLime
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stAvokado
Tomatsalsa
1 mskOlivolja
0,5 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
1 krmChiliflakes
1 krmSalt Fint
1 stLime
2 stTomater
Instruktioner
1

Halloumi: Skär halloumin i kuber och lägg i en skål. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och oregano och blanda om.

2

Tomatsalsa: Skölj och tärna tomater. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal- och limesaft, olivolja och chiliflakes. Smaka av med salt.

3

Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök och tillsätt limesaft och olivolja. Mosa samman med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj gurkan och tärna den smått. Sila av majskornen. Lägg upp i skålar. Skölj och riv loss salladsblad.

5

Halloumi: Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumikuberna gyllene runt om på medelhög värme.

6

Montering: Lägg salladsblad i tortillabröden och toppa med tomatsalsa, halloumikuber, majs, gurka och guacamole. Vik ihop och ät.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 850 kcal, 31 g protein, 50 g fett, 66 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell