Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranslax med fänkål och purjolök
Mari Bergman

Saffranslax med fänkål och purjolök

30 minEnkelt
Superenkel och god laxrätt där saffranet sätter en festlig prägel på såsen. Perfekt vardagsrätt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
0,5 stPurjolök
3 dlVispgrädde
600 gFärsk laxfilé
0,5 gSaffran
1 stFänkål Färsk
Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
2 dlBasmatiris
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i kuber. Salta och peppra lite lätt.

3

Skölj och strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de mjuknar.

4

Värm grädde och saffran i en kastrull på spisen. Krydda med salt och peppar.

5

Fördela grönsaksfräset i botten på en ugnsfast form och placera laxkuberna över. Tillsätt saffranssåsen och sätt in i ugnen i ca 10-12 min

6

Servera saffranslaxen med nykokt ris.

Näringsvärde: 825 kcal, 36 g protein, 53 g fett, 51 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell

271,80 kr
4 portioner • 42,08 kr per portion
Purjolök Klass1 Nederländerna

1 Purjolök Klass1

2 för 26 kr
Nederländerna, 255 g
13,95 kr

54,71 kr /kg


Garant Vispgrädde 36%
29,95 kr

59,90 kr /l


Lillängshamnen Färsk Laxfilé

2 Färsk Laxfilé

Extrapris
500 g
198,00 kr

198,00 kr /kg


Garant Saffran
17,95 kr

35 900,00 kr /kg


Fänkål Klass1 Italien

1 Fänkål Klass1

Italien, 294 g
11,95 kr

40,65 kr /kg


Santa Maria Svartpeppar Hel

1 Svartpeppar Hel

Basvaror
70 g
33,95 kr

485,00 kr /kg


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Garant Eko Basmatiris EKO

1 Basmatiris EKO

Extrapris
Basvaror
1 kg
49,00 kr

59,50 kr


Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l