Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetariska heta fajitas med Chickened out Chunks
The Vegetarian Butcher

Vegetariska heta fajitas med Chickened out Chunks

50 minEnkelt
363,40 kr
2 portioner 61,33 kr per portion
Serveras med guacamole & tomatsalsa.

1 stChilipeppar Röd
1 stRöd Paprika
15 gKoriander - färsk
1 stAvokado
3 mskVegansk majonnäs
300 gKörsbärstomater
50 gCheddarost
1,5 stLime
4 stTortilla - Små
160 gVegetariska Strimlor/Strips
1 tskRökt paprikapulver
3 mskOlivolja
0,5 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
Instruktioner
1

Riv kycklingbitarna i tunna remsor. Tvätta och skär paprika i tunna remsor. Skala och skär löken i tunna remsor. Grovhacka 15 av körsbärstomaterna och hacka resten lite finare. Hacka chilipeppar.

2

Kombinera röd paprika, rödlök, juice av ½ lime, rökt paprikapulver och svartpeppar efter smak. Marinera i 5-10 minuter.

3

Gör tomatsalsan genom att kombinera en halv hackad chilipeppar, hackad koriander och de grovhackade körsbärstomaterna med saften av ½ per lime och 1 ½ matsked olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

4

Gör guacamolen. Halvera avokadon, ta bort gropen, skopa ut köttet från halvorna med en sked och hacka fint. Blanda sedan väl med de 7 finhackade körsbärstomaterna, resten av chilipeppar, juice av ½ lime och salt och peppar efter smak.

5

Värm en panna till medelvärme och en panna till hög värme. Stek den marinerade röda paprikan och löken över hög värme i 6-8 minuter. Stek tills grönsakerna har fått färg.

6

Stek kycklingbitarna i 1½ matsked olivolja, enligt anvisningarna på förpackningen.

7

Värm tortillorna i mikrovågsugnen eller i en torr stekpanna. Blanda kycklingbitarna med grönsakerna och sprid över tortillorna. Servera med guacamole, tomatsalsa, majonnäs och riven (vegansk) cheddar (valfritt).