Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ananassalsa | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Ananas Färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 krm | Cayennepeppar | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 st | Kycklingfile | |
150 g | Glasnudlar | |
2 msk | Farinsocker | |
1,5 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i fyra delar och lägg i en bunke. Hacka vitlöken och fräs i oljan tills den blivit gyllengul. Ta bort från värmen och tillsätt farinsockret och cayennepeppar som får smälta lite ihop med vitlöken. Häll blandningen över kycklingen och blanda runt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ugn i ca 20 minuter.
Salsan: Skala och skär ananas i små bitar. Finhacka chilin. Lägg i en skål och pressa i lime och tillsätt riven ingefära. Smaka av med salt.
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med kyckling och salsa.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 374,6
Protein (g) 29,5
Fett (g) 6,7
Kolhydrater (g) 47,8
Bild:
Linnea Swärd
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria