Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsstekt kyckling med glasnudlar och ananassalsa
Mia Troberg

Ugnsstekt kyckling med glasnudlar och ananassalsa

30 minEnkelt
229,60 kr
4 portioner 21,11 kr per portion
Ugnsstekt kyckling med glasnudlar och ananassalsa

Ananassalsa
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stAnanas Färsk
1 mskFärsk ingefära
0,5 stLime
0,5 stChilipeppar Röd
1 krmCayennepeppar
4 klyftaVitlök Vanlig
4 stKycklingfile
150 gGlasnudlar
2 mskFarinsocker
1,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i fyra delar och lägg i en bunke. Hacka vitlöken och fräs i oljan tills den blivit gyllengul. Ta bort från värmen och tillsätt farinsockret och cayennepeppar som får smälta lite ihop med vitlöken. Häll blandningen över kycklingen och blanda runt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ugn i ca 20 minuter.

2

Salsan: Skala och skär ananas i små bitar. Finhacka chilin. Lägg i en skål och pressa i lime och tillsätt riven ingefära. Smaka av med salt.

3

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med kyckling och salsa.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 374,6

Protein (g) 29,5

Fett (g) 6,7

Kolhydrater (g) 47,8

Bild:

Linnea Swärd