Gå vidare till huvudinnehåll
Majsplättar med korvtorn och färgsprakande sallad

Majsplättar med korvtorn och färgsprakande sallad

40 minEnkelt
207,55 kr
4 portioner26,43 kr per portion
Veckan fortsätter med riktigt barnvänliga majsplättar med stekt falukorv och färgsprakande sallad.

Sallad
0,5 stGurka
1 mskOlivolja
1 tskBasilika - torkad
1 krmSalt Fint
1 stVanliga Tomater
1 krmChilipulver
1 tskBalsamvinäger
1 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
400 gKidneybönor
0,5 stRödlök
Tillbehör
1 mskSmör
600 gFalukorv
Majsplättar
1 mskSmör
340 gMajskorn
3 stÄgg
1 dlVetemjöl
0,5 tskCurry
2 dlStandardmjölk
0,5 tskChilipulver
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Majsplättar: Sila av vattnet från majskornen och mixa tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, curry, chilipulver och salt med en stavmixer, blender eller matberedare.

3

Hetta upp ett plättjärn eller en stekpanna och stek små plättar i lite smör. Lägg över plättarna på ett ugnssäkert fat allteftersom de blir klara och förvara i ugnen.

4

Sallad: Skölj tomat, paprika och gurka. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Ta ur kärnhuset ur paprikan och tärna ner alltsammans i små fyrkanter. Skala och finhacka rödlöken. Sila av kidneybönor och spola dem under kallt vatten och blanda med grönsakerna. Tillsätt basilika, balsamvinäger, olivolja, chilipulver, salt och svartpeppar. Blanda om och ställ åt sidan.

5

Tillbehör: Skiva korven och stek dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Servera korvskivorna med majsplättar och färgsprakande sallad.

Näringsvärde per portion: kcal 770 39 g protein 46 g fett 45 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd