Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fish Cakes | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 tsk | Limeblad | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
5 st | Sparris Färsk | |
600 g | Torskfilé | |
1,5 msk | Röd Currypasta | |
2 st | Ägg | |
Dippsås | ||
0,5 dl | Vitvinsvinäger | |
0,2 st | Gurka | |
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Vanliga morötter | |
1 dl | Strösocker | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Dippsås: Skala och skär morot och gurka i tändstickstjocka stavar. Kärna ur och finhacka chili. Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan.
Fish Cakes: Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Separera äggvitorna från gulorna. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.
Kärna ur och finhacka chili, skiva sparris tunt och hacka koriander. Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.
Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.
Servera nyfriterade fish cakes med dippsåsen och ris.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 20 g. Protein: 45 g. Kolhydrater: 50 g.
Bild:
Daniel Ohlsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko