Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pulled beef | ||
0,25 tsk | Chilipulver | |
250 g | Högrev | |
1 msk | Rapsolja | |
3 krm | Svartpeppar | |
50 g | Aprikoser Torkade | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 tsk | Salt | |
0,25 msk | Paprikakrydda | |
1 msk | Japansk soja | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
0,25 tsk | Anis | |
0,25 tsk | Fänkål Krydda | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Kantareller | ||
2 krm | Flingsalt | |
20 g | Smör | |
150 g | Kantareller | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
Ingredienser | ||
400 g | Buns | |
0,5 st | Gul lök Eko | |
Spetskål | ||
3 krm | Flingsalt | |
2 msk | Grekisk Yoghurt | |
500 g | Spetskål | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Rapsolja | |
Topping | ||
1 msk | Krasse | |
Syrat äpple | ||
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 dl | Strösocker | |
1 st | Svenska Äpplen | |
2 dl | Vatten |
Värm ugnen till 125 grader. Blötlägg aprikoserna i minst 15 min.
Pulled beef: Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala och skiva löken och lägg över köttet.
Marinad: Mortla samman paprikapulver, chilipulver, anisfrön, fänkålsfrön, salt och peppar.
Mixa blötlagda aprikoser, 1 dl av vattnet från blötläggningen, rapsolja, soja, honung, vitvinsvinäger, skalad vitlöksklyfta och kryddblandningen till en marinad i en matberedare. Häll marinaden över köttet grytan och lägg på locket. Tillaga köttet mitt i ugnen i ca 6 timmar.
Dra isär köttet med en gaffel och blanda om ordentligt med såsen.
Spetskål: Värm ugnen till 200 grader.
Dela spetskålen på mitten och gnid in snittytorna med olja. Grilla snittytorna i en grillpanna/grill så att spetskålen får en hårt grillad yta.
Lägg över spetskålshalvorna med snittytan upp på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30 min. Ta ut spetskålen och låt den svalna. Strimla kålen och lägg i en bunke. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.
Kantareller: Putsa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör. Krydda med flingsalt och peppar efter smak.
Syrat äpple: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna. Tärna äpplet smått och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och låt stå 1 tim. Sila av lagen strax innan servering.
Bao´s: Hetta upp vatten i en kastrull och ställ en bambulåda över kastrullen. Lägg i så många bröd som får plats och ånga bullarna i ca 5 min.
Servering: Fyll bröden med spetskål, pulled beef och kantareller. Toppa med lite syrat äpple och klipp över krasse.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1