Gå vidare till huvudinnehåll
Pontus lammfärsbiffar med halloumi- och meloncouscous
Pontus Frithiof

Pontus lammfärsbiffar med halloumi- och meloncouscous

30 minEnkelt
441,25 kr
4 portioner 58,48 kr per portion
Pontus supergoda lammfärsbiffar som serveras med en mild couscoussallad toppad med nystekta salta halloumikuber och en härlig sötma från melon. Det som vi gillar lite extra mycket med den här rätten är att det går utmärkt att variera melonsorterna efter tycke och smak. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(Tastelines matkasse v22 2015)</a>

Couscoussallad
1 krmSvartpeppar Malen
200 gHalloumi
3 dlCouscous
1 mskOlivolja
2 krmSalt
0,5 stHönsbuljong
0,5 stVattenmelon
3 dlVatten
Myntayoghurt
0,5 tskSalt
1 stMynta - färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
300 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tskOlivolja
Biffar
1,5 tskTorkad oregano
500 gLammfärs
1 tskSalt
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Färsk
1 mskRapsolja
1 mskSmör
0,5 dlStröbröd
1 dlVatten
1 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Biffar: Blötlägg ströbrödet i vattnet. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Svetta den finhackade gula löken i lite olja i en kastrull. Lägg upp lammfärsen i en bunke, häll i löken, vitlöken, saltet och de övriga torra kryddorna, samt ströbrödet och blanda om ordentligt. Ta en liten bit färs och provstek. Smaka av. När du är nöjd med konsistens och smak gör lika stora biffar av färsen. Värm upp en stekpanna med lite olja och smör och stek biffarna på medelhög värme tills de är klara.

2

Couscoussallad: Lägg couscousen i en bunke, lös upp buljongtärningen i kokande vatten och häll över couscousen. Rör runt snabbt och täck bunken med plastfilm noggrant så att ingen ånga kommer ut. Efter 4-5 minuter dra av plasten och “lufta” den med en gaffel. Plasta sedan bunken igen och låt stå ytterligare 2 minuter. Dra sedan av plasten och låt sen svalna.

3

Tärna halloumin i centimerterstora kuber och melonen något mindre. Stek halloumikuberna gyllenbruna i lite olja. När couscousen har svalnat helt blanda runt den med halloumin och melonen, lite olivolja och salt och peppar efter smak.

4

Myntayoghurt: Plocka myntabladen från stjälken, finstrimla dem med en vass kniv. Blanda yoghurten med myntan, olivoljan, salt och svartpeppar.

Näringsvärde: 808 KCAL 43 g PROTEIN 40 g FETT 67 g KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd