Gå vidare till huvudinnehåll
Tantanmen ramen
Mari Bergman

Tantanmen ramen

30 minEnkelt
345,60 kr
4 portioner 43,27 kr per portion
En japansk variant av buljongsoppa med färs och nudlar. I just denna soppa har vi använt blandfärs och äggnudlar och toppar soppan med ägg, salladslök och pak choi. Ljuvligt gott!

Buljong
5 dlHavredryck Naturell
3 mskSesampasta
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskRisvinäger
5 dlVatten
1 mskFärsk ingefära
0,5 stChilipeppar Röd
1 mskRapsolja
3 mskJapansk soja
2 tskStrösocker
2 klyftaVitlök Vanlig
Topping
60 gSalladslök
2 stÄgg
300 gPak choi
300 gÄggnudlar
Färs
1 mskFärsk ingefära
2 mskJapansk soja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskRapsolja
0,5 stChilipeppar Röd
500 gBlandfärs
Instruktioner
1

Buljong: Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar. Riv och hacka gärna vitlök, ingefära och chili till färsen på samma gång och lägg åt sidan.

2

Värm olja i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili på medelvärme under omrörning i ca 2 min. Tillsätt vatten, tahini, soja, risvinäger och socker. Låt buljongen koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 15 min.

3

Färs: Bryn färsen i olja i en het stekpanna så att den blir genomstekt. Tillsätt riven vitlök, ingefära och finhackad chili och fräs i ytterligare 2-3 min under omrörning. Tillsätt soja och fräs i ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen ordentligt och låt färsen stå till servering.

4

Topping: Koka äggen mjuka, ca 5-6 min. Skala och halvera äggen.

5

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla.

6

Strimla salladslöken och en halv pak choi.

7

Buljong: Tillsätt havremjölk i buljongen och låt det koka upp på nytt. Smaka av buljongen med salt och peppar.

8

Montering: Fördela nudlarna i 4 djupa skålar. Häll på buljong och toppa med färs, ägghalvor, strimlad pak choi och salladslök. Dekorera med hela pak choiblad. Ät och njut!

Näringsvärde: 815 kcal, 43 g protein, 40 g fett, 69 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir