Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapskräm | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
4 st | Ägg | |
Biff Rydberg | ||
2 tsk | Flingsalt | |
3 msk | Olivolja | |
600 g | Ryggbiff | |
800 g | Potatis Fast | |
3 st | Gul lök | |
5 msk | Smör | |
4 krm | Svartpeppar |
Värm ugnen till 100 grader.
Senapskräm: Blanda crème fraiche och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Biff Rydberg: Skala potatis och lök.
Skär lök, potatis och kött i sockerbitsstora bitar.
Stek potatisen i omgångar i hälften av smöret och hälften av oljan i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka inuti. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett ugnssäkert fat och håll varmt i ugnen.
Stek löken på medelvärme i resten av smöret tills den är mjuk och börjar få färg. Krydda med salt och peppar.
Lägg löken bredvid potatisen i ugnen.
Höj värmen så att stekpannan blir ordentligt varm.
Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek köttet hastigt i omgångar i resten av oljan tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Tillsätt lite smör mot slutet och ös smöret över köttbitarna. Lägg upp köttet på fatet med lök och potatis.
Strö över finhackad persilja och servera din Biff Rydberg med äggulor och senapskräm.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla