Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pestopizza | ||
70 g | Ruccolasallat | |
1 st | Pizzadeg | |
100 g | Mozzarellaost | |
140 g | Pesto Grön | |
Gazpacho | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 st | Kvisttomater | |
2 msk | Olivolja | |
2 st | Röd Paprika | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
2 cm | Chilipeppar Röd | |
2 st | Äpple Golden Delicius | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Gurka |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pestopizza: Klicka ut pesto på pizzabotten. Skiva mozzarellan och fördela jämt över. Grädda pizzan ca 10 min.
Gazpacho: Skölj paprika, äpple, gurka, tomater, chilipeppar och mynta. Skala vitlöken. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär i mindre bitar. Skär paprika, gurka och tomat i mindre bitar. Mixa samman alla ingredienser till gazpachon i en blender eller matberedare till en slät soppa.
Toppa pestopizzan med sköljd ruccola och servera till gazpachon.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 527 kcal, 12 g protein, 33 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt