Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
150 g | Sugarsnaps | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
100 g | Parmesanost | |
1 st | Gräslök - färsk | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Från ditt skafferi | ||
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
2,5 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger |
Värm ugnen till 175 grader.
Krydda laxfilén med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över 0.5 msk olja.
Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Finriv parmesanosten, finhacka gräslöken och strimla sugarsnapsen.
Sätt in laxen mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna en aning. Halvera lite större potatisar och lägg potatisen i en skål. Tillsätt riven ost, gräslök, sugarsnaps, 2 msk olivolja och vit balsamvinäger. Blanda om och krydda med salt och peppar efter smak.
Servera den helstekta laxen med parmesanslungad potatis. Ät och njut!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria