Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsstekt lax med parmesanslungad potatis
Mari Bergman

Ugnsstekt lax med parmesanslungad potatis

30 minEnkelt
436,70 kr
4 portioner 87,73 kr per portion
En somrig laxrätt med färskpotatis på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
150 gSugarsnaps
1 kgDelikatesspotatis
100 gParmesanost
1 stGräslök - färsk
600 gFärsk laxfilé
Från ditt skafferi
1 tskSalt
2 krmSvartpeppar
2,5 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Krydda laxfilén med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över 0.5 msk olja.

3

Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

4

Finriv parmesanosten, finhacka gräslöken och strimla sugarsnapsen.

5

Sätt in laxen mitt i ugnen i ca 15-20 min.

6

Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna en aning. Halvera lite större potatisar och lägg potatisen i en skål. Tillsätt riven ost, gräslök, sugarsnaps, 2 msk olivolja och vit balsamvinäger. Blanda om och krydda med salt och peppar efter smak.

7

Servera den helstekta laxen med parmesanslungad potatis. Ät och njut!