Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Marinad | ||
1 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Kanel | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
0,5 st | Citron | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Aubergine | |
0,5 msk | Fiskfond | |
1 dl | Vatten | |
2 st | Gul lök | |
1 msk | Persilja - färsk | |
1 st | Zucchini | |
100 g | Gröna oliver | |
200 g | Lantbröd | |
600 g | Torskfilé | |
1 st | Passerade Tomater |
Skär fisken i stora bitar. Blanda olivolja, salt, kryddor, saft och skal från halva citronen i en skål. Stöt saffran fint och blanda ner detta. Vänd fiskbitarna i kryddblandningen så att de blir kryddade på alla sidor. Låt skålen stå medan du tillagar såsen.
Skala och hacka löken. Skär auberginen och zucchinin i tärningar. Hetta upp lite olja i t ex en stor stekpanna och fräs löken mjuk utan att det blir brun. Tillsätt auberginen och zucchinin, salta en aning och stek tills de blir mjuka och fått en aning färg, cirka 15-20 minuter.
Tillsätt passerade tomater, buljong, vatten och oliver och låt koka 10 minuter. Lägg försiktigt ner fiskbitarna och marinad som runnit av. Sjud under lock på svag värme 7 minuter. Smaka av och garnera gärna med persilja. Servera med nybakt lantbröd. Couscous eller bulgur passar också bra till denna rätt.
Näringsvärde: Energi (kcal) 399,6, Protein (g) 31,3, Fett (g) 17,5 Kolhydrater (g) 26,
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste