Gå vidare till huvudinnehåll
Wokad sötsur potatis
Jimmy Guo

Wokad sötsur potatis

20 minEnkelt
87,85 kr
4 portioner 4,75 kr per portion
Så här har din potatis aldrig smakat förr! Socker och ättika gör susen i den här lättlagade och smakrika rätten.

2 mskÄttika
2 mskVinäger
1 krmSalt
300 gPotatis Fast
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskRapsolja
0,5 stKoriander - färsk
2 tskChilipeppar & -pulver
1 mskStrösocker
Instruktioner
1

Skala och skär potatisen i 2 mm tunna strimlor, använd gärna en mandolin.

2

Lägg potatisen i vatten så att det precis täcker. Tillsätt ättika och låt stå i 10 minuter.

3

Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna eller wok på medelvärme. Tillsätt hel vitlöksklyfta och sichuanpeppar och stek i ett par minuter tills oljan tagit smak och vitlöken är lätt gyllenbrun. Var försiktig med att inte bränna kryddorna.

4

Fiska ur sichuanpepparn och vitlöksklyftan från oljan med en hålslev.

5

Sila av potatisen och torka den lite med hushållspapper.

6

Hetta upp den smaksatta oljan på hög värme och woka potatisen i den smaksatta oljan. Stek under omrörning i ca 3 minuter tills den inte längre är rå men fortfarande krispig.

7

Stäng av värmen och tillsätt vinäger och socker. Smaka av med salt och lägg upp potatisen på ett fat. Toppa med finhackad koriander.

Bild:

Simon Bajada