Gå vidare till huvudinnehåll
Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad
Mari Bergman

Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad

40 minEnkelt
114,25 kr
2 portioner 54,51 kr per portion
En mustig gratäng med smak av basilika, fetaost, tomat och aubergine som serveras med en krispig sallad. Vegetarisk mat när den är som bäst. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
65 gRuccolasallat
1 stTomater
Tomatsås
0,5 stGul lök
1 tskHonung Flytande
1 tskBalsamvinäger
2 mskTomatpuré
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
2 tskGrönsaksbuljong
390 gKrossade Tomater
0,5 tskBasilika - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
Auberginerullar
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
1 stBakplåtspapper
1 krmSalt
0,5 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
1 stAubergine
Instruktioner
1

Auberginerullar: Värm ugnen till 180 grader.

2

Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor. Lägg aubergineskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och peppar och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 7 min så att auberginen mjuknar och får lite färg.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg. Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, honung och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad basilika.

4

Auberginerullar: Lägg två basilikablad på varje aubergineskiva och fördela 100 g av fetaosten jämnt över varje skiva.

5

Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg i formen med tomatsåsen. Tillsätt resten av tomatsåsen och smula över resten av fetaosten. Sätt in i ugnen i 10 min.

6

Servera auberginerullarna i tomatsåsen tillsammans med ruccola och tomatskivor.

Näringsvärde: 420 kcal, 19 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir