Gå vidare till huvudinnehåll
Laxpytt med örtsås
Mari Bergman

Laxpytt med örtsås

30 minEnkelt
246,55 kr
2 portioner 47,46 kr per portion
En lättlagad rätt med ljuvliga smaker av dill, pepparrot och citron. Örtsåsen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen. Välj gärna en matyoghurt med 8% fetthalt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Örtsås
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stDill - färsk
0,5 stCitron
1 krmSalt
2 tskPepparrot Färsk
Laxpytt
1 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskRapsolja
0,5 stDill - färsk
75 gEdamamebönor
0,5 stZucchini
0,5 stPurjolök
200 gLaxfilé
150 gPotatis Fast
150 gPalsternacka
Instruktioner
1

Laxpytt: Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra laxen efter smak. Lägg laxen i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 10 min.

2

Skala och tärna potatis och palsternacka smått. Skölj och tärna zucchini smått. Skölj och finhacka purjolök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn potatis och palsternacka runt om i ca 7 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt zucchini, purjolök och vitlök och fräs ytterligare i ca 5 min. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och sojabönor och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.

4

Örtsås: Blanda yoghurt med finhackad dill och riven pepparrot. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Skär laxen i kuber. Lägg upp pytten på tallrikar och toppa med laxkuber och ev extra riven pepparrot. Servera med örtsås.

Näringsvärde: 493 kcal, 29 g protein, 25 g fett, 33 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir