Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Pumpakärnor | |
4 dl | Havregryn | |
0,5 dl | Kokoschips | |
0,5 dl | Linfrö Helt | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
2 tsk | Kanel Malen | |
1 dl | Sötmandel Hel | |
0,5 dl | Rapsolja | |
0,5 dl | Sirap Mörk | |
0,5 dl | Russin | |
1 dl | Kruskakli | |
0,5 msk | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Blanda havregryn, kruskakli, pumpakärnor, linfrö och hackad mandel i en bunke.
Blanda vatten, kanel, kardemumma, sirap, honung och olja i en kastrull. Värm blandningen och tillsätt sedan till bunken med torra ingredienser. Blanda runt och fördela granolan på plåten.
Rosta granolan i mitten av ugnen i ca 30 min. Rör runt då och då så att granolan inte bränns vid.
Ta ut den rostade granolan och låt svalna något. Blanda sedan ner russin och kokoschips. Förvara granolan i en lufttät burk.
Bild:
Nurlan Emir
1 Kokoschips Naturella EKO/Fairtrade
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel