Gå vidare till huvudinnehåll
Granola grundrecept
Carina Hejde

Granola grundrecept

45 minEnkelt
196,70 kr
10 portioner 8,25 kr per portion
Att göra egen granola är ljuvligt gott och inte alls svårt. Det går utmärkt att variera receptet och exempelvis ersätta pumpakärnor mot solroskärnor, mandel mot hasselnötter eller russin mot hackade aprikoser. Välj just dina favoriter!

1 dlPumpakärnor
4 dlHavregryn
0,5 dlKokoschips
0,5 dlLinfrö Helt
1 dlVatten
1 tskKardemumma Mald
2 tskKanel Malen
1 dlSötmandel Hel
0,5 dlRapsolja
0,5 dlSirap Mörk
0,5 dlRussin
1 dlKruskakli
0,5 mskHonung Flytande
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Blanda havregryn, kruskakli, pumpakärnor, linfrö och hackad mandel i en bunke.

3

Blanda vatten, kanel, kardemumma, sirap, honung och olja i en kastrull. Värm blandningen och tillsätt sedan till bunken med torra ingredienser. Blanda runt och fördela granolan på plåten.

4

Rosta granolan i mitten av ugnen i ca 30 min. Rör runt då och då så att granolan inte bränns vid.

5

Ta ut den rostade granolan och låt svalna något. Blanda sedan ner russin och kokoschips. Förvara granolan i en lufttät burk.

Bild:

Nurlan Emir